Lettvinte wienerbrød 2
Ingredienser
- 7 dl hvetemel
- 125 g smør/margarin
- 50 g gjær
- 2 dl kald melk
- 2 ss sukker
- 1/4 ts salt
Fyll
- 50-75 g mykt smør
- 3 ss sukker
- 1 1/2 ss kardemomme
- 12 malte mandler
- 2-3 dråper mandelessens
Instruksjon
Hell 6 dl av melet i en bolle, smuldre i smøret, tilsett salt, sukker og gjæren utrørt i melken. Arbeid sammen deigen, tilsett litt mer mel hvis deigen er klissete. La den hvile tildekket i ca. 15 minutter. Rør sammen ingrediensene til fyllet
Ha deigen på bordet og kjevle ut til en tynn kake ca. 1/2 cm tykk skjær ut firkanter på 6x6 cm og legg en klatt fyll på midten. Brett hjørnene over fyllet og trykk litt ned. Legg bollene i former og la dem heve under håndkle i ca. 1 time. Pensle dem med sammenpisket egg og stek ved 250-275 gr. i 5-7 minutter. Glaser wienerbrødene med litt melisglasur når de er lunkne.
