Lasagne
Ingredienser
Kjøttsaus
- 400 g kjøttdeig
- 4 ss olje
- 1 stk hakket løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 boks hakkede tomater
- 2 ss tomatpurè
- 1/2 ts pepper
- 1 ts salt
- 1 ss frisk basilikum
- ca. 1 dl vann
Ostesaus
- 1 ss margarin eller smør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 3 ss revet parmesan eller annen hvit ost
- 1 ts salt
- 1/2 ts malt hvit pepper
- 1/4 ts revet muskatnøtt
- 2 dl revet hvitost
- 9 stk lasagneplater
Instruksjoner
-
Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanen . Tilsett hakket løk, hvitløk, tomater, tomatpurè, salt og pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.
-
Smelt smør i en kjele rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdvis tykk. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
-
Legg lasagne plater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Start avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til slutt.
-
Sett formen i ovnen på 225 gr. og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La lasagnen hvile noen minutter før servering.
Server med baguette og salat ved siden av.
