Langpannekake 2
Ingredienser
- 300 g smør
- 500 g sukker
- 4 egg
- 450 g hvetemel
- 4 ss kakaopulver
- 3 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl melk
- 300 g melis
- 50 g smør
- 3 ss sterk kaffe
- 1-2 ss kakaopulver
Instruksjon
Rør smør og sukker til lys og luftig smørkrem, gjerne i mikser. Tilsett eggene, ett av gangen, rør godt mellom hver gang.
Bland mel, kakao, bakepulver og vaniljesuklker sammen i en skål, sikt i melblandingen og ved det forsiktig i sukker- og smørblandingen, skiftevis med melken. Fordel røren i en bakepapirkledd eller smurt langapnne, ca. 22x30 cm, og stek i ovnen ved 175 gr. på nederste rille, ca. 45 minutter. Rør mykt smør med halvparten av melisen. Deretter tilsettes resten av melisen, vaniljesukker og kakaopulveret. Dekk kaken med sjokoladekremen. Skjær kaken i ruter og hell over noen sølvkuler.
