Langpannekake
Ingredienser
kakebunn
- 300 g smør
- 500 g sukker
- 4 store egg
- 7 dl kulturmelk
- 500 g hvetemel
- 2 ts natron
- 1/2 ts salt
- 80 g kakao
- 4 ss vaniljesukker
- 1 1/2ts bakepulver
glasur
- 500 g melis
- 3-4 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
- 50g smør
- ca. 1 dl sterk kaffe
Instruksjoner
kakebunn
Rør mykt smør og sukker hvitt og porøst. Bland alt det tørre sammen og rør det i vekselvis med egg og melk. Bland godt og hell røren i en langpanne på ca. 40x45 cm kledd med bakepapir. Stek kaken ved 175 gr i ca 45 min på nederste rille. Stikk en kakepinne i kaken og se om den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.
glasur
Rør ingrediensene til glasuren godt sammen og bre den over kaken
tips
Kanel og revet appelsinskall er fine variasjoner.
