Langhammers gulrotkake
Ingredienser
Dette skal gi ca. 25 stk
- 4 egg
- 3 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 2 ts natron
- 2 ts kanel
- 1 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 1 1/2 dl olje
- 4-5 dl rå revne gulrøtter
Glasur
- ca. 100 g fløteost - f.eks. creme chateau, chateau bleu e.l.
- 50 g smør eller margarin
- 1 ts vaniljesukker
- 125 g melis
Instruksjon
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Sikt på mel blandet med natron, kanel, salt og vaniljesukker. Rør inn olje og rå revne gulrøtter til slutt. Bland alt lett sammen. Smør en rund kakeform på ca. 26 cm i diameter og slå røren i. Stek kaken ved 190 gr. ca. 1 time. Kaken skal være godt hevet og begynner å løsne fra kanten når den er ferdig stekt. Prøv med en kakenål. Den skal være tørr. Kaken stekes på rist på nederste rille i ovnen. Avkjøl kaken på rist. Rør sammen glasuren ved å røre romtemperert smør og ost sammen og tilsett vaniljesukker og melis. Smør ostekremen over kaken. Kaken kan oppvebares i kjøleskap. Den kan også fryses, men uten glasuren.

