Laksekotelett i paprikasaus
Ingredienser
- 4 laksekoteletter
- 1 ts dijon eller annnen usøtet sennep
- 3 ss presset sitronsaft
Saus
- 1 rød paprika
- 1 1/2 dl yoghurt naturell
- 1 1/2 dl lettrømme
- 1 ts tørket estragon
- 1 ts chilipepper
- litt salt
- frisk estragon til pynt
Instruksjon
-
Legg aluminiumsfolie på en grill eller på risten i stekeovnen. Sett risten midt i ovnen. Forvarm stekeovnen til maks varme.
-
Bland sennep og presset sitronsaft. Pensle laksekotelettene. Dekk kotelettene med plast, og sett dem kjølig i 10 min.
-
Rist paprikaen på grillen. Hakk den i en kjøkkenmaskin. Ha i yoghurt, rømme, tørket estragon, chilipepper og salt. Kjør maskinen til sausen er godt blandet.
-
Legg laksekotelettene på folien i den forvarmede ovnen. Grill dem i ca. 3 min på hver side.
-
Fordel sausen på 4 tallerkner. Legg en laksekotelett på hver. Pynt med en estragon kvast og server straks. Asparges smaker godt til laksekoteletter.
Variasjon
Halve sitroner fylt med sitronsaft kan brukes som pynt. Press saften og grav ut fruktkjøttet av en halv sitron. Skjær av en liten skalk i bunnen slik at sitronen står støtt, og hell saften i skallet.
