NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.matprat.no/oppskrifter/sunn/kylling--og-nudelsuppe-med-gronnsaker/
Kyllingramen
Ingredienser
- 2 stk kyllingfilet (ca. 120 g)
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 1 ss margarin til steking
- 1 ss chilipasta (sambal olek)
Kraft
- 2 stk finhakket rød chili
- 3 båter finhakket hvitløk
- 1 ss olje til steking
- 1 1/2 l konsentrert kyllingkraft
- 1 stk stjerneanis
- 1/2 stk sitrongress, delt i to
- 2 ss revet friskt ingefær
- 2 ss soyabønnepasta (misopaste)
Tilbehør
- 4 stk egg
- 160 g eggnudler
- 2 stk i tynne strimler gulrot
- 4 stk finhakket vårløk
- 2 ss finhakket frisk koriander
Instruksjoner
-
Fres chili og hvitløk i en varm kjele med olje. Ha i kyllingkraft, stjerneanis, lår og vinger. Kok kraft på kyllingskroget, og du får en kjempegod base til ramen suppen. Filetene servers i suppa, og resten av kyllingen kan du lage en god middag av senere. Bruk gjerne buljongterninger eller fond for å forsterke smaken på kraften.
-
Kok egg i en kjele med vann. Ta tiden fra vannet begynner å koke, 6-8 minutter for et “smilende” egg. Avkjøl i rennende vann. Skrell eggen og del dem i to.
-
Kok nudler så vidt møre i en stor kjele med vann etter anvisningen på pakken, ca. 4 minutter. Hell av kokevannet.
-
Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha margarin i en varm stekepanne. Når margarinen slutter å bruse, legg kyllingfiletene i pannen og brun dem i 2 minutter på hver side.



