NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.matprat.no/oppskrifter/sunn/kyllingfilet-med-ratatouille/
Kyllingfilet med ratatouille
Ingredienser
- 600 g kyllingfilet
- 2 ss nøytral olje , til steking
Ratatouille
- 1 stk. gul paprika
- 1 stk. grønn paprika
- 1 stk. rød paprika
- 1 stk. løk
- 1 ss nøytral olje, til steking
- 1 boks tomatpuré à 140 g
- 1 boks hermetiske tomater med hvitløk
- 2 ts tørket oregano
Instruksjoner
-
Rens og kutt grønnsaker grovt. Fres dem i en stekepanne med olje til de er møre. Skyv grønnsakene fra midten, og ha i tomatpuré. Fres tomatpuréen litt slik at råsmaken fjernes, se til at det ikke svir seg. Vend den så sammen med grønnsakene.
-
Ha i hakkede tomater og stek videre i 5 minutter. Smak til med oregano, salt og pepper.
-
Tørk kyllingfiletene med tørkepapir og krydre dem med litt salt og pepper. Varm olje i en stekepanne og brun kyllingfiletene i 2 minutter på hver side.
-
Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter.
Server gjerne kokte poteter til retten. Byggris eller fullkornsris er et godt alternativ til poteter.


