NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.matprat.no/oppskrifter/sunn/kylling-chop-suey/
Kylling chop suey
Ingredienser
- 500 g kyllingfilet
- 1 stk. løk
- 3 stk. gulrot
- 4 stk. vårløk
- ca. 2 ss maisenna
- ca. 2 ss nøytral olje til steking
- 1 ss hakket frisk ingefær
- 1 pose frossen wokblanding
- 3 dl hønsebuljong (utblandet)
- 1 ss soyasaus
- ca. 1 ss østerssaus (oyster sauce)
Instruksjoner
-
Skjær kyllingfilet i strimler. Del løk i tynne båter, gulrot og vårløk i tynne skiver. Ha ingrediensene til sausen klar.
-
Vend kyllingstrimlene i maisstivelse og stek dem raskt i olije til de er gjennomstekt.
-
Ta kjøttet ut og fortsett med løk, gulrot og ingefær.
-
Ha kjøttet tilbake i pannen når grønnsakene er omtrent møre og tilsett de hermetiske wokgrønnsakene sammen med vårløk. Hell over hønsebuljong og kok opp.
-
Smak til med soyasaus, østerssaus og eventuelt salt og pepper.
Server gjerne med jasminris.

