Kuvertbrød

Ingredienser

Instruksjon

  1. Smuldre gjæren i en bolle.

  2. Rør ut potetmel, salt og sukeker i litt av melken i en kjele. Hell på resten av melken, varm opp under kraftig omrøring

  3. Sett kjelen i kaldt vann. Visp til blandingen er lunken, 37 gr. Hell litt over gjæren, rør godt til den er oppløst. Ha i resten av blandingen. Arbeid inn ca. 1 liter av melet. Deigen skal være ganske løs. Arbeid den smidig i maskin eller for hånd.

  4. Dryss litt mel over, dekk med håndkle eller plast og sett til hevning 40-45 minutter.

  5. Elt inn resten av melet på bakebordet. Form til 2 eller 3 slags kuvertbrød.

  6. Rosebrød: Del deigen i like store emner. Form dem til runde boller. Klem dem litt flat. Skjær snitt i sirkel med en skarp kniv. Start fra midten.

  7. Klippet kuvertbørd - hanekam: Del deigen i like store emner. Form dem til ovale boller. Klipp eller skjær fire snitt på tvers av hver bolle.

  8. Sesamknuter: Del deigen i like store emner. Rull ut til fingertykke lengder, ca. 20 cm. Form til en knute.

  9. Legg på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Hev til dobbelt størrelse under håndkle.

  10. Pensle med sammenpisket egg. Strø valmuefrø på hanekammene og sesamfrø på knutene. Rosebrødene skal bare pensles.

  11. Stek kuvertbrødene midt i ovnen ved 250 gr. i 8-10 minutter eller til de er pent brune og kjennes lette.

  12. Avkjøl på rist med eller uten håndkle over. De smaker best nystekte.

Bilde (0) av oppskrift for Kuvertbrød