Krydderknekk

Ingredienser

Instruksjoner

Bland sukker og krydder i en food prosessor og kjør til pulver. Sikt gjennom melsikt slik at mulige biter siktes fra. Bland krydder, sukker, sirup og fløte i en kjele og la den småkoke uten lokk i ca. 1 time. Rør i blandingen 2-3 ganger under koking. Hell noen dråper knekk i en skål med kaldt vann. Hvis det går lett å forme en glatt kule, er den klar. Tilsett smør og 1/3 av pistasienøttene. Hell straks på bakepapir og la bli litt avkjølt. Del så i fire biter og trill hver bit til en 1 1/2 cm tykk pølse. Rull pølsen i resten av nøttene og skjær den så i skiver med en skarp kniv. Legg bitene på bakepapir til de er harde og helt avkjølte. Oppbevares i tett boks på et kjølig sted. Pakk gjerne noe av konfekten inn i farget cellofan.

Bilde (0) av oppskrift for Krydderknekk