Kristins ostekake
Ingredienser
- 2 pk. bringebærgelè
- PYNT: hjertekakestrøssel
Fyll
- 1 pk. sitrongelè
- 2 1/2 dl vann
- 2 beger kesam
- 4 ss sitronsaft
- 200 g kremost naturell
- 1 dl melis
- 5 dl kremfløte
Bunn
- 400 g digestive kjeks
- 300 g smør
Instruksjoner
Lag gelèen etter anvisningen på pakkene, men bruk bare halvparten av vannmengden. Hell gelèen over i en firkantet form, eller bruk en rundt form. Sett formen kaldt så gelèen stivner. Lag sitrongelèen etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 1/2dl vann. Rør inn kesam, kremost og sitronsaft. Visp kremen stiv med melis og fold kremen forsiktig i blandingen sammen med gelèen. Hell det over den stivnede gelèen. Sett formen i kjøleskap til fromasjen er stiv. Knus kjeksen og bland inn smeltet smør. Strø kjeksmassen over den stivnende fromasjen og fordel utover kaken når kaken hvelves. Dypp formen et lite øyeblikk i varmt vann. Legg et fat oppå formen, og vipp fat og formen rundt. Løft formen forsiktig av, og mønsteret i formen vil gi en flott overflate på kaken.
