Kremuret
Denne kaken skal dekoreres til stjernetenget Stenbukken
Ingredienser
Bunn
- 5 egg
- 125 g sukker
- 75 g hvetemel
- 50 g potetmel
- 1 ts bakepulver
Fyll
- 1 dl rosiner
- 2 ss portvin
- 3 dl sjokoladepudidng (fra pakke)
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 3 dl kremfløte
- 300 g marsipan
- rød og grønn konditorfarge
- kakaopulver
- mandelspon
Instruksjoner
I stekeovnen ved 175 gr. i ca. 30 minutter. Rund kakeform, 26 cm i diameter.
Visp eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og potetmel og bakepulver, og rør forsiktig til alt er blandet. Hell røren i smurt form og stek kaken. Avkjøl den på rist. La rosinene ligge i portvin i 2-3 t. Kjør dem i food prosessor sammen med sjokoladepuddingen til en jevn masse. Visp fløten til en krem og vend halvparten av kremen inn i sjokoladeblandingen. Del bunnen i tre lag og dynk med litt melk. Fyll kaken med sjokoladekremen. Legg på toppen og kle hele kaken med resten av kremen. Farg marsipanen med konditorfarge. Kjevle ut et rosa bånd, ca. 3 cm bredt, som rekker rundt hele kaken. Lag bord med et lite glass eller hjerte. Lag tallene i grønn marsipan og skjær ut stjernetenget i brun marsipan. Marker klovene med mandelspon og munnen med lakrislisser eller et lite snitt. Legg stjernetegnet midt på kaken og plasser tallene rundt.
