Kornbrød med rødbeter

Ingredienser

Deig

Instruksjon

La knuste hvetekorn, vann, sirup og olje koke sammen under lokk på svak varme. Ferdig når all væsken er kokt inn, og kornene kjennes myke. Avkjøl blandingen til 37 gr. Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt. bland inn den kokte hveten, rugmel og finrevet rødbete. Elt deigen godt sammen med hvetemel til en fast og smidig deig. Sett deigen til hevning på et lunt sted under plast til deigen har est til dobbelt størrelse. Ta deigen ut på melet bakebord. From til 3 brød som legges i smurte former. Etterhev under plast i ca. 30 minutter. Stekk brødene på nederste rille i ovnen ved 200 gr. i ca. 45 minutter. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 gr. i ca. 45 minutter. Brødene er ferdige når du får en hul lyd ved å banke under dem. Avkjøl på rist. Brødene egner seg til frysning.

Bilde (0) av oppskrift for Kornbrød med rødbeter