Konfektkake med karamellkrem
Ingredienser
Bunn
- 150 g smør
- 150 g kokesjokolade
- 4 egg
- 2 dl melis
- 2 dl hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
Karamellsaus
- 2 dl kremfløte
- 1 dl sukker
- 2 ss lys sirup
- 1 ts vaniljesukker
- Pynt: sjokoladeblonder
Instruksjon
Smelt smør og sjokolade i en kjele over svak varme. Pisk egg og melis til eggedosis. Vend forsiktig inn siktet hvetemel og vaniljesukker, og rør inn smeltet sjokolade og smør. Hell røren i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter. Stek kaken ved 180 gr. på nederste rille, ca. 25 minutter. Kaken skal være litt rå i midten. Om du vil ha den fastere, stekes den bare noen minutter ekstra. Avkjøl kaken i formen på rist. Ha ingrediensene til karamellsausen i en kjele. Kok opp under omrøring til det tykner, 15-20 minutter. Avkjøles til den er romtemperert. Hell kremen over konfektkaken og pynt med sjokoladeblonder.
