Konditor-drømmer
Dette er en grunnoppskrift som blir brukt i andre oppskrifter. Mørdeigen trykker du ut i sandkakefromer eller litt større og flatere former.
Ingredienser
Kakebunn
- 150 g mel
- 2 ss sukker
- 100 g smør
- 2-3 ss kefir
- 1/2 ts salt
Svisketerter
- hakkede mandler
- sviskemos
- litt portvin
- evt. krem
Jordbørterter
- 2 gelatinplater
- 1 dl vann
- 2 ss sukker
- 3 ss halvsøt hvitvin
- jordbær
Nøttekaker
- 50 g hasselnøtter
- 1 ss smør
- 1/2 ss mel
- 1 ss sukker
- 2 ss kremfløte
Kiwikaker
- marsipan
- kiwi
- krem
Instruksjon
kakebunn
Hakk mel og smør til en kornet masse og ha salt og sukker i. Rør deigen sammen med kefir, elt den lett og hurtig igjennom og legg den kaldt i minst en time. Smør og strø sandkakeformer eller linseformer og dryss dem med mel. Trykk deigen ut i formene. Sett formene på en stekeovnsplate og stek dem ved 200 gr. i ca. 10 minutter. Ta kakene ut av formen og la dem avkjøles på kakerist.
