Klovnekake
Ingredienser
Sjokoaldekake
- 400 g smør/margarin
- 4 1/2 dl vann
- 6 ss kakao
- 9 dl (810 g) sukker
- 9 dl (520 g) hvetemel
- 1 ts salt
- 2 ts natron
- 5 egg
sjokoladekrem
- 250 g mykt smør/margarin
- 250 g melis
- 1 egg
- 4 ss kakao
Pynt
- fargerike godterier
Instruksjon
Stekes ved 180 gr. i ca. 30 min på nederste rille.
Sjokoladekake: Kok opp smør og vann. Trekk kjelen av platen og tilsett resten av ingrediensene. Bland det hele gotdt sammen og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stekes som angitt og avkjøles på rist. Legg den store kakefirkanten på et fat eller pakk kaken og stekebrettet inn. Bruk gjerne farget cellofan, kjøpes i bokhandelen. Sett kroneisen opp ned i halsen og legg føttene på plass.
Glasur: Rør mykt smør og melis sammen. Tilsett egg og kakao. Fordel glasuren over hele kaken og pynt med forskjellige godterier. Kjøp gjerne smågodt i løs vekt, da kan du plukke ønskelikge smaker, farger og fasonger.
