Klippekrans 2
Ingredienser
- 150 g smør
- 90 g (1 dl) sukker
- 1 ts kardemomme
- 2 dl helmelk
- 2 egg
- ca. 550g (8-9 dl) hvetemel
Fyll
- 60 g smør
- 60 g (2/3 dl) sukker
- 1 ts kanel
- 60 g (1 dl) finhakkete mandler
Pynt
- egg til pensling
- mandelflak
Instruksjon
Stekes ved 200 gr. på midterste rille i ca. 25 minutter.
Rør smør, sukker og kardemomme til en lys og porøs krem. Smuldre gjæren i kald melk og sammenvispet egg. Ha gjærblandingen i smørkremen. Rør forsiktig inn mel til en myk og smidig deig. Kjevle deigen til et rektangel, ca. 50 cm langt og 20 cm bredt. Rør sammen ingrediensene til fyllet og bre det over deigen. Rull deigen sammen og form den som en krans på smurt stekeplate. Klipp dype hakk i deigen, ca. 1 1/2 cm brede, rundt hele kransen. Brett hakkene vekselvis til høyre og venstre side. Dekk kransen med et klede. La den heve til dobbel størrelse på et lunt sted, det tar ca. 2 timer. Pensle den med egg og dryss på mandelflak før den stekes gyllen og avkjøles på rist.
