Klassefestkake
Ingredienser
Sjokoladekake
- 175 g smør/margarin
- 1 plate kokesjokolade
- 7 egg
- 300 g sukker
- 200 g hvetemel
- 3 ss kakao
- 3 ts bakepulver
Fyll og pynt
- 300 g aprikossyltetøy
- 50 g sukker
- 1/3 l kremfløte
- drops/Non Stop
- sjokoladebokstaver
- evt. 1/2 plate smeltet kokesjokolade
- frukt/bær til pynt
Instruksjon
Stekes ved 175 gr. i 25-30 minutter i langpanne på nederste rille.
Sjokoladekake: Smelt smør og sjokolade i vannbad og la det avkjøle noe. Pisk egg og sukker til eggedosis og ha i sjokoladeblandingen. Sikt hvetemel, kakao og bakepulver og vend det i blandingen. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne og stek som angitt.
Fyll: Kok opp aprikossyltetøy og sukker og la det småkoke i 5 minutter. Del kaken i to lag. Fordel halvparten av det varme syltetøyet på den ene bunnen. Legg den andre bunnen oppå og bre utover resten av syltetøyet. Avkjøles i kjøleskap.
Pnyt: Dekk kaken med pisket kremfløte. Skriv klassefest og navn med drops, Non Stop, sjokoladebokstaver. Pynt med frukt og bær til slutt.
