Kjøttdeigpai

Ingredienser

Paideig

Fyll

Pensling

Instruksjon

  1. Mål opp melet til paideigen i en bolle eller i food prosessoren. Tilsett smør i små biter og vann.

  2. Arbeid raskt sammen til en deig. Klem den ut til en rund kake. Pakk i plastfolie og legg kjølig, ca. 30 minutter

  3. Skjær bacon- eller skinkeskiver i strimler. Fres dem sammen med kjøttdeigen i en stor stekepanne.

  4. Skrell og hakk løken. Bland inn og fres med noen minutter.

  5. Ta ut kjernen, og skjær paprikaen i terninger. Bland med resten av fyllet. Tilsett salt, merian, basilikum, eddik og vann. Småkok forsiktig ca. 5 minutter. Bland inn cremè fraîche.

  6. Hell fyllet i en paifrom eller ildfast form med lav kant, ca. 25 cm i diameter.

  7. Kjevle deigen ut til ca. 2 mm tykkelse. Skjær eller spore ut remser, ca. 1 cm brede. Legg dem som gitter over fyllet. Legg en remse rundt kanten.

  8. Pensle deigremsene med sammenpisket egg. (Kan eventuelt sløyfes, men det gir en pen overflate).

  9. Stek paien på rist i nedre del av ovnen ved 225 gr, ca. 25 minutter. I varmluftsovn ved 200 gr, ca. 30 minutter.

  10. Server paien varm med en sprø, grønn salat til.

Bilde (0) av oppskrift for Kjøttdeigpai