Kjøttdeigpai
Ingredienser
Paideig
- 3 dl hvetemel
- 125 g smør eller margarin
- 3 ss vann
Fyll
- 500 g kjøttdeig
- 100 g bacon eller røkt skinke
- 1 løk
- 3 røde paprika
- 1-2 ts salt
- 2 ts merian
- 2 ts bailikum
- 2 ss rødvinseddik
- 2 dl vann
- 1 1/2 dl cremè fraîche
Pensling
- egg
Instruksjon
-
Mål opp melet til paideigen i en bolle eller i food prosessoren. Tilsett smør i små biter og vann.
-
Arbeid raskt sammen til en deig. Klem den ut til en rund kake. Pakk i plastfolie og legg kjølig, ca. 30 minutter
-
Skjær bacon- eller skinkeskiver i strimler. Fres dem sammen med kjøttdeigen i en stor stekepanne.
-
Skrell og hakk løken. Bland inn og fres med noen minutter.
-
Ta ut kjernen, og skjær paprikaen i terninger. Bland med resten av fyllet. Tilsett salt, merian, basilikum, eddik og vann. Småkok forsiktig ca. 5 minutter. Bland inn cremè fraîche.
-
Hell fyllet i en paifrom eller ildfast form med lav kant, ca. 25 cm i diameter.
-
Kjevle deigen ut til ca. 2 mm tykkelse. Skjær eller spore ut remser, ca. 1 cm brede. Legg dem som gitter over fyllet. Legg en remse rundt kanten.
-
Pensle deigremsene med sammenpisket egg. (Kan eventuelt sløyfes, men det gir en pen overflate).
-
Stek paien på rist i nedre del av ovnen ved 225 gr, ca. 25 minutter. I varmluftsovn ved 200 gr, ca. 30 minutter.
-
Server paien varm med en sprø, grønn salat til.
