Kjertis sommerkake
Ingredienser
- 6 dl hvetemel
- 6 dl sukker
- 2 ts bakepulver
- 200 g smør eller margarin
- 3 dl melk
- 4 egg
- revet skall av sitron
- 2 ss sitronsaft
Fyll
- 4 epler
- 2 ss kanel
- 4 ss sukker
- hakkede mandler
Instruksjon
Smør og strø to formkakeformer, hver på ca. 1 1/2 liter. Bland mel, sukker og bakepulver i en stor bolle. Smelt fettet, hell i melken så blandingen blir avkjølt. Tilsett væske, stironskall, saft og eggene. Ett egg om gangen røres inn. Rør til alt er blankt og slett. Deigen skal være ganske løs. Vask eplene godt. Skrell dem hvis skallet er stygt. Fjern kjernehus og skjær i ganske tynne skiver. Hell røren i de to formene og fordel eplebåtene oppå. På den runde formen har vi fordelt eplebåtene på midten slik at deigen synker litt ned. I fordypningen sprøyter vi så med krem før servering. På den avlange kaken fordelte vi eplebåter utover hele overflaten. Stekes midt i ovnen ca. 1 time.

