Kirsebærstrudel
Ingredienser
- 3 plater fryst butterdeig
Fyll
- 1/2 dl knust kavring
- 30 g (1/2 dl) malte hasselnøtter
- 500 g utkjernede kirsebær
- 60 g (3/4 dl) sukker
- 1 1/2 ts kanel
- 2 ss rosiner
- 2-3 ss margarin til pensling
- melis
Instruksjoner
Stekes ved 180 på nest nederste rille i ca. 35 minutter
Butterdeigen tines ca. 15 minutter på kjøkkenbenken. Legg platene slik at endene overlapper hverandre med ca. 2 cm, og kjevle til et rektangel ca. 60x30 cm. Dryss knust kavring blandet med nøtter over deigen. Legg bærene på, dryss på sukker, kanel og rosiner og rull rullen sammen. Pensle rullen med smeltet margarin og legg den på en vannskylt stekeplate. Stekes gyllen og avkjøles på rist. Før servering drysses strudelen med melis og skjæres i ca. 4 cm tykke skiver. Strudelen servers med lunken eller kald, gjerne med pisket krem til.
