Kirsebærlengde
Ingredienser
- 2 plater fryst butterdeig
Fyll
- 500 g kirsebær
- 135 g (1 1/2 dl) sukker
- 2 dl kremfløte
Pynt
- 60 g (1 dl) melis
- 1 ts kirsebærsaft
Instruksjoner
Stekes ved 210 på nest øverste rille i ca. 12 minutter
La butterdeigen tine ca. 15 minutter før hver plate kjevles til ca. 30x12 cm. Prikk dem med gaffel, og legg dem på en vannskylt plate som settes kaldt ca. 20 minutter. Stek platene lyst gylne og avkjøl dem på rist. Kok opp utkjempede krisebær og sukker ved svak varme. La bærene koke 2-3 minutter og avkjøl dem så i sukkerlaken. Pisk kremen stiv. Før servering legges den ene butterdeigplaten på et fat. Dekk med pisket krem og legg kirsebær tett i tett på kremen. Den andre butterdeigplaten strykes med litt melisglasur og legges som lokk på kaken. Serveres straks.
