Karlsbaderkrans
Ingredienser
- 2 dl melk
- 50 g gjær
- ca. 8 dl hvetemel
- 1/4 ts salt
- 2 eggeplommer
- 100 g smør eller margarin
- 2 ts sukker
Fyll
- 1 pose makronfyll
- 50 g smør eller margarin
- 1 egg til pensling
Glasur
melis, vann og romdråper.
Instruksjon
Varm melken til 37 gr. (fingervarm). Smuldre gjæren i en bakeboller og tilsett halvparten av melet, salt, melk og eggeplommer. Arbeid deigen lett sammen. Rør smør og sukker hvitt. Arbeid dette inn i resten av deigen. Sett deigen til hevning på et lunt sted. ca. 30 minutter, godt tildekket. Ta deigen opp på bakebordet. Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 60x25 cm. Lag makronfyllet som anvist på pakken. Bland inn romtemperert smør. Smør dette utover leiven, men ikke helt ut i kanten. Rull sammen fra langsiden til en pølse. Form den til en krans som legges på smurt bakeplate eller bakepapir. Skjøten skal ligge ned. Skjær pene snitt med jevne mellomrom i kransen med en skarp kniv. Sett kransen til etterheving på et lunt sted ca. 30 minutter eller til den er hevet til dobbel størrelse. Pensle kransen med sammenpisket egg og stek ved 200 gr. i 15-20 minutter på nederste rille i ovnen. Avkjøl på rist og ha på melis glasur når kransen er avkjølt.

