Karens daglige brød
Dette brødet lages over to dager. Dette gir brødet godt tid til å svelle, noe som gjør at vi krever lite gjær
Ingredienser
Dag 1
- 1,2 l vann, fingervarmt
- 2 ss mørk sirup
- 1 ts salt
- 25 g gjær
- 1/2 kg knust helkorn
- 100 g sammalt rug, fin
- 150 g lettkokte havregryn
- 150 g sammalt hvete, grov
Dag 2
- 50 g grovhakkede hasselnøtter
- 50 g hakkede peanøtter eller 100 g hakkede hasselnøtter
- ca. 1 kg hvetemel
Instruksjon
Rør gjær, sirup og salt ut i lunkent vann. Bland inn alle de grove melsortene. Sett deigen til hevning i en bolle med lokk natten over på kjøkkenbenken. Neste dag blandes nøtter i og hevetemel eltes inn til en passe fast deig som slipper bakebollen. Ta deigen opp på bakebordet og kna den godt. Del deigen i tre og form til børd som legges i oljesmurte former. Etterhev i ca. 45 minutter under plast. Stek brødene ved 200 gr. på rist på nederste rille i ovnen i ca. 45-60 minutter. Mot slutten av steketiden tas brødene ut av formen og får stek ut av formen og får steke litt ekstra på sidene. Avkjøl på rist. Brødene er fine å fryse.
