Kanelsnurrer

Ingredienser

Instruksjon

Smelt smøret og lunk melken. Rør gjæren ut i væsken og tilsett sukker og mel til en passelig fast heve under plast til dobbelt størrelse. Ta deigen opp på melistrødd bord og elt den om. Kjevle den 20x40 cm.

Bre mykt smør over leiven og dryss på sukker og kanel. Rull leiven sammen fra langsiden og skjæ brede biter. Sett dem på bakepapir og la dem etterheve under plast til dobbelt størrelse, ca. 20 cm.

Pensle dem med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 250 gr. i 8-10 minutter.

Kanelsnurr 2

Ingredienser

Fyll

Instruksjon

Smelt smøret og tilsett melk. La blandingen bli lunken. Løs gjæren i melken og tilsett sukker og kardemomme. Ha i mel og elt deigen godt. Dekk den med et kjede og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted ca. 1 time. Slå deigen ned og kjevle den til et rektangel ca. 20x20 cm.

Fyll: Rør sammen smør, sukker og kanel og smør den utover leiven. Rull deigen sammen og skjær den i ca. 2 cm tykke skiver som legges på bakepapirkledd stekeplate eller i papirformer (40 stk). Dekk bollene med et klede og la den etterheve 30 minutter på et lunt sted. Pensle dem med sammenvispet egg og dryss på perlesukker før de stekes friskt brune og avkjøles på rist.

Stekes ved 225 gr. på midterste rille i ca. 12 min.

Bilde (0) av oppskrift for KanelsnurrerBilde (1) av oppskrift for Kanelsnurrer