Kanelkake med valnøtter

Ingredienser

Instruksjon

  1. Smelt smøret og la det avkjøles

  2. Visp egg og sukker hvitt

  3. Bland hvetemel, bakepulver og kanel. Sikt det og rør det inn i eggedosisen vekselvis med det avkjølte fettet.

  4. Vend til slutt inn valnøttkjernene.

  5. Hell røren i en smurt og strødd form, ca. 1 1/2 liter.

  6. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 gr, ca. 1 time.

  7. La kaken avkjøles ca. 5 minutter i formen. Hvelv den deretter over på rist og la den bli kald.

  8. Kaken kan serveres varm eller kald, gjerne med is eller vispet krem.

  9. Oppbevar kaken, som er svært holdbar, i tett boks eller plastpose. Kaken er fin å fryse. Holdbarheten er ca 3 måneder.

Tips

Slik kan du kontrollere at kaken er ferdig: mot slutten av steketiden stikker du en strikkepinne eller bakenål inn i den tykkeste delen av kaken. Sitter det ikke noe røre fast på pinnen, er kaken ferdigstekt. Du kan også undersøke om kaken har sluppet kanten på formen.

Bilde (0) av oppskrift for Kanelkake med valnøtter