Kanelkake med valnøtter
Ingredienser
- 150 g smør eller margarin
- 3 egg
- 2 dl sukker
- 2 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 3 ts malt kanel
- 1 dl hakkede valnøttkjerner
Instruksjon
-
Smelt smøret og la det avkjøles
-
Visp egg og sukker hvitt
-
Bland hvetemel, bakepulver og kanel. Sikt det og rør det inn i eggedosisen vekselvis med det avkjølte fettet.
-
Vend til slutt inn valnøttkjernene.
-
Hell røren i en smurt og strødd form, ca. 1 1/2 liter.
-
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 gr, ca. 1 time.
-
La kaken avkjøles ca. 5 minutter i formen. Hvelv den deretter over på rist og la den bli kald.
-
Kaken kan serveres varm eller kald, gjerne med is eller vispet krem.
-
Oppbevar kaken, som er svært holdbar, i tett boks eller plastpose. Kaken er fin å fryse. Holdbarheten er ca 3 måneder.
Tips
Slik kan du kontrollere at kaken er ferdig: mot slutten av steketiden stikker du en strikkepinne eller bakenål inn i den tykkeste delen av kaken. Sitter det ikke noe røre fast på pinnen, er kaken ferdigstekt. Du kan også undersøke om kaken har sluppet kanten på formen.
