Kanelkake
Ingredienser
- 400 g hvetemel
- 30 g gjær
- 2 dl melk
- 75 g smør eller margarin
- 1 ts kardemomme
- 2 ss sukker
- 1/2 ts kanel
Fyll
- 50 g smør eller margarin
- 2 ss sukker
- 1 1/2 ss kanel
Instruksjoner
Smelt smøret. Ha i melken og varm til 37 gr. Rør gjæren ut i melkeblandingen. Ha i mel blandet med sukker, salt og kardemomme. Elt til en jevn deig. Den skal ikke bli seig. Ta deigen på bordet og kjevle den til en firkant ca. 1 cm tykk, 18 cm bred og så lang vi får den. Smør på 50 g smør til fyllet. Bland sukker og kanel og dryss over. Rull sammen fra langsiden og skjær 2 cm tykke skiver. Sett skivene sammen med snittflatene mot hverandre i godt smurt form, ca. 24 cm i diameter. La kaken heve til dobbel størrelse. Pensle med egg. Stek den på nederste rille i ovnen ved 200 gr. i 20-25 minutter. Avkjøl på rist og server nystekt. Egner seg også til frysing.
