Kanelboller 3
Ingredienser
- 2 dl vann
- 50 g gjær
- 4 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 150 g smør eller margarin
- 1/2 dl sukker
- 5-6 egg
- ca. 1 l hvetemel
Fyll
- 105 g smør eller margarin
- 2 dl sukker
- 3 - 3 1/2 ts kanel
- Pensling: 1 egg
Instruksjon
Varm vannet til 37 gr. Smuldre gjæren i en deigbolle og rør den ut med vannet. Ha i salt og 4 dl hvetemel. Elt deigen lett og glatt. Dekk den til og la den heve til dobbel størrelse. Rør sammen smør og sukker. Pisk inn ett egg om gangen. Bland røren i den hevede deigen og elt resten av hvetemelt i. Bruk gjerne en husholdningsmaskin. Del deigen i jevne emner og trill til glatte boller. Trykk dem litt flate med hånden og lag et dypt hull midt i hvert emne. Bland sammen smør med sukker og kanel. Fordel fyllet i hullene. La bollene heve til de er nesten dobbelt så store. Pensle med sammenpisket egg. Stek bollene ca. 8 minutter ved 225 gr. midt i ovnen. Avkjøl på rist. Server kanelbollene nystekte. De egner seg godt til frysing.
