Kanelboller 2
Ingredienser
- 150 g smør/margarin
- 6 dl melk
- 2 egg
- 75 g gjær
- 2 dl sukker
- 1/2 ts saft
- 1 ts kardemomme
- ca. 1 kg hvetemel
Fyll
- Smeltet smør
- kanel
- sukker
Instruksjon
Smelt smøret og lunk melken i det. Løs gjæren opp i litt av melken og bland sammen. Slå eggene sammen og ha dem væsken. Tilsett sukker, salt og kardemomme. Ha i mel til det blir en ikke for fast deig. La den heve godt op et lunt sted. Ta deigen på bakebordet og trill til en lang pølse. Kjevle denne ut til en lang leiv. Pensle med litt smeltet smør og dryss på kanel og sukker. Rull sammen og skjær opp i ca. 2 cm tykke skiver. Sett disse på bakeplate og la dem få en god etterhev. Pensle med sammenpisket egg, og stek ved 225 gr. midt i ovnen i 10-12 minutter, eller til de er pent stekte.
