Kaffekringler
Ingredienser
- 50 g gjær
- 100 g smør eller margarin
- 4 dl melk
- 1 ts salt
- 1 dl sukker
- 8 dl rugmel
- 7 dl hvetemel
- 2 dl rømme (20%)
- 2 ts hornsalt
Instruksjoner
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smør i en kjele. Hell i melken og varm den til ca. 37 gr. Rør gjæren ut med litt av melken og hell resten av melkeblandingen i. Tilsett salt, sukker, rugmel og 3 dl av hvetemelet. Elt til en deig, dekk den til og la den heve til dobbel størrelse. Ha i rømme og hornsalt blandet med litt av melet som er igjen. Elt så i resten av melet. Trill ut til ganske små kringler. La kringlene heve på smurt plate eller på bakepapir, godt tildekket. Stek dem ved 225 gr. 6-8 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist. Kringlene egner seg godt til frysing.
