Jordbærterte
Ingredienser
- 180 g hvetemel
- 45 g sukker
- 125 margarin
- 1 eggeplomme
Eggekrem
- 2 egg
- 2 ss sukker
- 1 ss potetmel
- 2 dl melk
- 1 dl fløte
- 500 g jordbær
- evt. 3 ss rispgelè
Instruksjoner
Stekes ved 200 på midterste rille i ca. 15 minutter i en 22-24 cm rund paiform.
Mel, sukker og margarin smuldres sammen. Tilsett eggeplommen og elt deigen raskt sammen. Dekk deigen med plast og sett den kaldt 1 t. Kjevle deigen slik at den dekker bunn og sider i en paiform. Prikk deigen med en gaffel og stek den gyllen. Avkjøles i formen på rist.
Bland sammen egg, sukker, potetmel, melk og fløte og varm kremen forsiktig til kokepunktet under omrøring. Avkjøl kremen. Like før servering helles kremen i paiskallet. Legg jordbørskiver takstenlagt på kremen. Smelt evt. litt ripsgelè som dryppes over bærene.
