Jordbærkarusell

Ingredienser

Bunn

Fyll og pynt

Instruksjon

  1. Kle en langpanne, 30x40 cm, med bakepapir

  2. Pisk egg og sukker til eggedosis, gjerne med mikser.

  3. Bland mel og bakepulver vend det i røren. Tilsett melken.

  4. Bre røren ut i langpannen.

  5. Stek bunnen midt i ovnen ved 250 gr, ca. 5 minutter. I varmluftsovn ved 200 gr, ca. 8 minutter.

  6. Hvelv kaken over på lettsukkeret papir. Dra bort papiret som kaken er stekt på. Legg langpannen over kaken, og la den avkjøles. Skjær bunnen i lengder, ca. 5 cm brede.

  7. I mellomtiden lager du fyllet. Rens bærene, og spar noen til pynt. Del resten av bærene i små biter, eller mos dem grovt. Legg dem i en bolle, og hell likøren over. Rør om av og til.

  8. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca. 5 minutter. Pisk kremen.

  9. Klem ut vannet av gelatinplatene. Smelt dem i en kjele på svak varme eller i en bolle i mikroovnen på høyeste effekt i 30 sekunder-1 minutt. Avkjøl. Hell gelatinblandingen i jordbærblandingen i en tynn stråle under forsiktig omrøring.

  10. Bland i kremfløte og sukker. La fromasjen stivne, ca. 45 minutter i kjøleskap.

  11. Bre fromasjen på “innsiden” av kakelengde. Rull dem sammen etter hverandre slik at du får en rund kake.

  12. Pynt til slutt med noen hele bær.

Bilde (0) av oppskrift for Jordbærkarusell