Jordbærkarusell
Ingredienser
Bunn
- 3 egg
- 2 dl sukker
- 2 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 dl melk
Fyll og pynt
- 5 dl friske jordbær
- 2 ss Grand Marnier eller appelsinlikør
- 2 gelatinplater
- 1 dl kremfløte
- 2 ss sukker
Instruksjon
-
Kle en langpanne, 30x40 cm, med bakepapir
-
Pisk egg og sukker til eggedosis, gjerne med mikser.
-
Bland mel og bakepulver vend det i røren. Tilsett melken.
-
Bre røren ut i langpannen.
-
Stek bunnen midt i ovnen ved 250 gr, ca. 5 minutter. I varmluftsovn ved 200 gr, ca. 8 minutter.
-
Hvelv kaken over på lettsukkeret papir. Dra bort papiret som kaken er stekt på. Legg langpannen over kaken, og la den avkjøles. Skjær bunnen i lengder, ca. 5 cm brede.
-
I mellomtiden lager du fyllet. Rens bærene, og spar noen til pynt. Del resten av bærene i små biter, eller mos dem grovt. Legg dem i en bolle, og hell likøren over. Rør om av og til.
-
Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca. 5 minutter. Pisk kremen.
-
Klem ut vannet av gelatinplatene. Smelt dem i en kjele på svak varme eller i en bolle i mikroovnen på høyeste effekt i 30 sekunder-1 minutt. Avkjøl. Hell gelatinblandingen i jordbærblandingen i en tynn stråle under forsiktig omrøring.
-
Bland i kremfløte og sukker. La fromasjen stivne, ca. 45 minutter i kjøleskap.
-
Bre fromasjen på “innsiden” av kakelengde. Rull dem sammen etter hverandre slik at du får en rund kake.
-
Pynt til slutt med noen hele bær.
