NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/islandskake

Islandskake

Ingredienser

Kakebunn

Fyll og pynt

Instruksjoner

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Vend i potetmel og bakepulver. Hakk kokesjokoladen og bland i marengsen sammen med kokos.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 gr. i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende kakefat.

Fordel vaniljekremen over kaken. Rasp litt av kokesjokoladen med en potetskreller og spar til pynt (du kan også bruke litt fint hakket sjokolade til pynt). Riv resten av kokesjokoladen fint (bruk gjerne mandelkvern). Pisk kremfløten stiv og bland med den revne sjokoladen. Ha sjokoladekremen over vaniljekremen og pynt kaken med den raspede sjokoladen.

Bilde (0) av oppskrift for Islandskake