Innpakket Sjokoladekake
Ingredienser
- 3 egg
- 4 dl sukker
- 300 g smør
- 1 dl melk
- 5 dl hvetemel
- 1 1/2 ts vaniljeuskker
- 3 ts bakepulver
- 3 ss kakao
Sjokoladekrem
- 150 g kokesjokolade
- 2 ss sterk kaffe
- 3 eggeplommer
- 3 dl kremfløte
sjokoladepasta
- 2 pl. lyskokesjokolade
- 4 ss lys syrup
Pynt
- 1 pk. sjokoladeblonder
- hvit silkebånd
- gelètopper
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett det tørre vekselvis med melk og smeltet smør. Hell røren over i en smurt langpanneform. Stekes på nederste rille ved 180 gr i 35-45 minutter, eller til den er gjennomstekt. Avkjøles.
Stans ut runde, små kaker.
Sjokoladekrem: Smelt sjokoladen i fyllet i kaffe. avkjøl litt og rør inn eggeplommer en av gangen. Bland sjokoladerøren inn i pisket kremfløte.
Del de små kakene i to eller tre lag og fyll med sjokoladekremen
Sjokoladepasta: Smelt sjokolade til pasta i vannbad. Tilsett sirup og rør kraftig til blandingen er jevn og slipper langs kanten av bollen. Ha massen i en plastpose og legg den til avkjøling i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Sjekk gjerne konsistensen ofte, så den ikke blir for kald, for da vil den bare smuldre. Ta ut sjokoladepastaen og kna den forsiktig jevn i posens til den blir glatt og fin. Den er nå klar til å formes etter ønske. Kjevle sjokoladepastaen i tynne leiver. Bruk plastfolie så pastaen ikke setter seg fast i underlaget. Litt melis eller hvetemel kan brukes. Dander pastaen som på bildet og pynt med silkebånd og gelètopp. Server gjerne litt rips og rød saus ved siden av.
