Hvetesnurre

Ingredienser

Fyll

Instruksjon

Smelt smøret i en kjele, slå over melken og varm til ca. 37 gr. Smuldre gjæren i en bakebolle, slå over væsken. Tilsett sukker, salt og kardemomme. Rør inn hvetemel til en passe fast deig som knapt skal slippe bakebollen. Ikke rør for mye i deigen. Den skal ikke bli seig. Sett deigen til hevning på et lunt sted godt tildekket. Imens lages fyllet som anvist på bakken. Ta deigen opp på bakebordet og kjevle ut til en avlang rektanulær leiv. Smør kremen ut over, men ikke helt ut i overkant. Strø over rosiner og rull sammen til en fast pølse. Legg den som en “snurre” på en smurt bakeplate eller på et bakepapir. Sett den til hevning godt tildekket ca. 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø over mandel- eller nøttespon eller hakkede mandler eller nøtter. Stek snurren på nederste rille i ovnen ved 200 gr ca. 30 minutter. Avkjøl på rist og server hvetesnurren nystekt og gjerne litt lunken. Den kan fyses og bør varmes litt før servering, og da smaker den som nystekt.

Bilde (0) av oppskrift for HvetesnurreBilde (1) av oppskrift for Hvetesnurre