Hurtigkake med fruktfyll
Ingredienser
- 3 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 del sukker
- revet skall av 1/2 sitron
- 50 g smør/margarin
- 1 lite egg
- 1 dl melk
Pynt
- perlesukker
- hakkede mandler
Fyll
- 1 banan
- 1 boks fersken (ca. 400 g)
- noen sitrondråper
- 1 1/2 - 2 dl kremfløte
Instruksjon
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Smuldre i smøret, visp sammen egg og melk og bland sammen til en deig. Trykk ut deigen med melet hånd til en rund kake, ca. 19 cm i diameter. Strø over perlesukker og hakkede mandler. Stek kaken ved 225 gr. i ca. 10 minutter. Avkjøl og skjær kaken i to.
Fyll
Mos banan og de godt avrente ferskene med en gaffel eller kjør begge deler i food prosessor. Det kan godt være små biter av frukt i mosen. Smak til med sitron. Legg pisket krem og fruktmost mellom lagene og server kaken straks. Vil du ha en saftigere kake, kan du dynke med aprikossaft.
