Honningboller
Ingredienser
- 200 g smør eller margarin
- 1/l melk
- 75 g gjær
- 1/2 ts salt
- 1 1/2 dl honning
- 1 1/2 l hvetemel
Pensling
- egg
- perlesukker
Instruksjoner
Smelt smøret. Tilsett melk og honning. Smuldre gjæren i bakebollen. Løs dem opp i litt av væsken. Tilsett salt. Ha i mel, litt av gangen. Arbeid deigen blank og smidig. La den heve under et klede til dobbel størrelse. Kna deigen på bakebordet. Del den i fire emner. Trill dem til pølser. Del hver pølse i ti emner. Trill dem til glatte boller. Sett dem på smurt plate eller på bakepapir. Etterhev ca. 30 minutter. Pensle med egg og dryss på perlesukker. Stek bollene ca. 8 minutter ved 225 gr. midt i ovnen. Avkjøl på rist. Honningbollen egner seg godt til frysing.
