Hjertegod sjokoladekake
Denne kaken skal dekoreres til stjernetenget tyren
Ingredienser
Bunn
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 3 egg
- 125 g hvetemel
- 25 g potetmel
- 2 ts bakepulver
- 1 dl kakaopulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1 dl kremfløte
- 2 dl eplemos
Fyll
- 1 dl eplemos
Sjokoladeglasur
- 100 g smør
- 3 ss kakaopulver
- 4 dl melis
- 2 ts vaniljesukker
- 1 egg
Pynt
- sjokoladeglasur
- hvit marsipan
- litt marsipan, farget av kakao
- ragg er laget av marsipan trykt gjennom en hvitløkspresse
- sukkertøy til øyne
Instruksjoner
I stekeovnen ved 175 gr. i ca. 45 minutter. Hjerteform, ca. 1 1/2 l.
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Rør i ett og ett egg. Sikt i hvetemel, potetmel, kakao, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett fløte og eplemost. Rør forsiktig til en jevn røre. Hell røren i en smurt form dekket med bakepapir. Stek og avkjøl kaken. Smelt smøret til glasuren, avkjøl det litt. Sikt i kakao, melis og vaniljesukker. Tilsett sammenvispet egg og visp kraftig til en smidig glasur. Del kaken i to lag. Bre eplemosen over bunnen og fordel ca. 1/3 av glasuren over. Legg på topplaget og dekk hele kaken med sjokoladeglasur. Skjær tegnet (tyren) ut i marsipan og marker det.
