Gulrotkake 2
Ingredienser
- 2-3 gulrøtter (ca. 4 dl ferdig revet)
- 2 egg
- 1 1/2 dl (135 g) sukker
- 3 ss (50 g) myk margarin, smeltet
- 3 dl (180 g) hvetemel
- 1 1/2 ts kanel
- 1 1/2 dl bakepulver
- 20 mandler, hakket
Instruksjon
Rund form, 22-24 cm i diameter eller avlang form, 1 1/2 liter. I stekeovn i 175 gr. i ca. 40 minutter på nederste rille.
-
Riv gulrøtter på det grove råkostjernet.
-
Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
-
Hell i smeltet margarin og melk.
-
Sikt på hvetemel med bakepulver og kanel. Bruk slikkepott og bland alt lett slik at røren blir klumpfri.
-
Rør forsiktig inn revne gulrøtter og hakkete mandler til slutt.
-
Hell røren i en smurt og evt. strødd form.
-
Stek kaken. La den stå noen minutter i formen før den hvelves på en rist.
