Gulrotkake
Ingredienser
- 2 store egg
- 2 dl sukker
- 2 dl hvetemel
- 1 ts natron
- 1 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 dl olje
- 3 dl raspet gulrot
Glasur
- 50 g Philadelfiaost
- 30 g margarin
- 2 dl melis
- 1 ts vaniljesukker
Instruksjoner
For å få best mulig kake er det viktig å røre egg og sukker til hevemiddelet i egene blir aktivt - bruk mikser. Du vil se at røra vokser i bollen.
Ha i mel, natron, kanel, vann, sukker og bakepulver. Rør godt og ha i olje. Tilsett gulrot og bland det sammen.
Legg bakepapir i bunnen på kakeformen og hell oppi røra. Stekes på rist midt i ovnen i ca. 45 minutter. Husk at kaken må avkjøles før glasuren kan tas på.
Glasur: Ha alt i en bolle og bland sammen godt. Bruk kniv eller slikkepott til å smøre den over den avkjølte kaken.
