Gulrot-ostekake
Ingredienser
Ostekake
- 450 g kremost
- 1 dl sukker
- 2 egg
- 1 ts hvetemel
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 dl lett rømme
Gulrotkake
- 1 1/2 dl solsikkeolje
- 1/2 dl brunt sukker
- 1 1/2 dl sukker
- 2 egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2 1/2 dl hvetemel
- 1/2 ts natron
- 1 ts kanel
- 1/2 ts nellik
- 1/2 ts musskatnøtt
- 1/4 ts salt
- 250 g finrevet gulrot
Kremosttopping
- 100 g kremost
- 2 ss smør
- 3 dl melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
Instruksjoner
Start med ostekaken. Ha kremost i en piske bolle sammen med sukker, egg og mel og kjør til en jevn og smidig masse. Bland inn vanilje og rømme, sett til side.
Gulrotkake: Pisk sammen olje, brunt sukker, sukker til en jevn røre. Tilsett egg og vanilje og pisk videre til en lett og luftig røre. Rør inn mel, natron, kanel, musskat, nellik og salt til akkurat blandet. Vend inn revet gulrot. Legg bakepapir i bunnen av en springform og smør innsiden med litt smør. Hell halvparten av gulrotkakerøren. Legg så spiseskje klatter av osekakerøren rundt omkring. Gjør det samme med resten av gulrotkakerøren. Ha i resten av ostekakerøren på toppen og spre den utover med en slikkepott til en jevn overflate. Stek kaken ved 180 gr. i 60-70 minutter. Legg på folie hvis kaken begynner på bli brun på toppen. Ostekaken vil nok puffe seg till opp og kanskje sprekke litt under steking pga. natron. Det gjør ingenting, det blir dekket av toppingen. Ta ut kaken og la den avkjøle helt på rist. Pisk sammen kremost og smør til en jevn smidig krem. Tilsett melis og bland godt slik at det ikke er noen klumper. Ha i vanilje og rømme og bland godt. Smør på toppingne når kaken er helt avkjølt og sett kaldt.

