Gretes beste eplemunker
Ingredienser
Dette skal gi ca. 25 stk
- 2 egg
- 3/4 dl sukker
- 2 dl melk
- revet skall av 1 sitron
- 3 ss smeltet smør
- 3 1/2 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 eple
Instruksjon
Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Tilsett melk og sitronskall. Sikt på mel blandet med bakepulver og rør forsiktig til alt er godt blandet. Skrell eplet og bruk en potetskreller å skrelle skiver av eplet som blandes i røren. Varm munkepannen til den er middels varm. Det lønner seg å lage noen “prøverkaker” for å se hvor fulle hullen bør fylles og for å kontrollere varmen. Munkene hever seg så hullen bør fylles halvfulle med røre og stekes ved middels sterk varme. Når munkene begynner å stivne langs kanten kan de snus ved hjelp to strikkepinner. Vær litt lett på hånden slik at munkene beholder sin fine fasong. Stek til munkene er gjennomstekte og avkjøl på rist. Serveres nystekte og gjerne lunkne.

