NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/gaffelkaker

Gaffelkaker

Ingredienser

Instruksjoner

Smuldre smøret i melet. Bland med sukker. Ha i egget og kna deigen raskt sammen. (Har du food prosessor med hakkekniv, kan du ha i alle ingrediensene på en gang og kjøre på full hastighet til deigen samler seg.)

Trill deigen til kuler og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand imellom. Trykk kakene ned med en gaffel, slik at de får gaffelmønster på toppen. Pensle over kakene med litt smeltet smør og strø over med perlesukker.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca 10 min. Kakene skal være lett gyldne i kantene. Avkjøl kakene et par minutter på platen før de flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

“Gaffelkaker” oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Bilde (0) av oppskrift for Gaffelkaker