Fødselsdagskrans
Ingredienser
- 50 g gjær
- 2 1/2 dl melk
- 100 g smør
- 50 g sukker
- 1/4 ts salt
- saft og skall av 1/2 sitron
- ca 1/2 kg hvetemel
Fyll
- 50 g smør
- 50 g sukker
- 100 g rosiner
- 50 g hakkede nøtter
- 50 g hakket sjokolade
Instruksjoner
Smuldre smøret i 2/3 av melet. Rør gjæren ut i lunken melk. Bland med saft og skall av sitron. Bland alt sammen. Ha i mel til passe deig. La den heve godt opp. Kjevle den ferdighevede deigen ut til en avlang leiv. Fordel det myke smøret utover hele flaten. Dryss på det øverige. Brett leiven i tre, klem sammen om fyllet. Form den til en krans på bakeplaten. La den få en etterhev. Pensle med sammenpisket egg. Stek kransen ved 200 gr. i ca. 30 minutter. Avkjøl til lunken. Ha på melisglasur ved servering.

