Fylte hvetestenger og kranser

Grunndeig

Smelt smøret, lunk melken i det. Løs opp gjæren i litt av væsken. Bland sammen. Pisk inn eggene og ha i salt, sukker og kardemomme. Ha i halvparten av melet. Bland så i mel til det blir en ikke for fast deig. Sett til hevning til dobbel størrelse

Fyll 1

Kna fyllet inn i deigen før den settes til hevning

Ta deigen på bakebordet og del i 6 emner. Trill til pølser og flett tre og tre sammen til to fletter. La flettene få en god etterhev. Pensle med egg og stek ved 180 gr. i ca. 20-25 minutter.

Fyll 2

Kjevl ut den ferdighevde deigen til 60x35 cm. Del den i to på langs. Fordel fyllet på begge leiven. Rull dem inn fra langsidene og snu de to rullene om hverandre som en sprial. Del lengden i to og legg disse som to runde kranser på stekeovnsplaten. La dm få en god etterhev i ca. 20 minutter. Pensle med sammenpisket egg og stek ved 180 gr. i ca 20-25 minutter. Smør med melisglasur ved servering.

Fyll 3

Kjevle den ferdighevde deigen ut til en avlang leiv ca. 30x60 cm. Smør fyllet utover leiven. Rull sammen som en rullekake og legg på papirkledd stekeovnsplate . Del den i to lengder. Klipp “blader” i rullen og la den få en god etterhev.

Gode bakeråd

Bilde (0) av oppskrift for Fylte hvetestenger og kranserBilde (1) av oppskrift for Fylte hvetestenger og kranser