Fylte boller

Ingredienser

Fyll

Pensling

Instruksjoner

Varm fløten til 37 gr. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egget. Løs gjæren opp i litt av den lunkne fløten. Bland alt og elt i hvetemel. La deigen heve under et klede ca. 30 minutter. Bland i mellomtiden makronfyllet som anvist på pakken med smøret som anvist på pakken med smøret og kardemomme til fyllet. Kjevle deigen til en stor firkantet leiv. Skjær den i jevne stykker. Fordel fyllet på stykkene og brett dem sammen til knytter. Legg bollen i papirformer. Sett dem til etterheving ca. 40 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø på hakkede mandler/nøtter. Stek bollene ved 250 gr i ca. 5 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist. Bollene egner seg godt til frysing.

Bilde (0) av oppskrift for Fylte boller