Fylte boller
Ingredienser
- 2 dl fløte
- 75 g smør eller margarin
- 3 ss sukker
- 25 g gjær
- ca. 8 dl hvetemel
Fyll
- 1 pakke makronfyll
- 3 ss smør eller margarin
- 1 ts kardemomme
Pensling
- 1 egg
- hakkede mandler/nøtter
Instruksjoner
Varm fløten til 37 gr. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egget. Løs gjæren opp i litt av den lunkne fløten. Bland alt og elt i hvetemel. La deigen heve under et klede ca. 30 minutter. Bland i mellomtiden makronfyllet som anvist på pakken med smøret som anvist på pakken med smøret og kardemomme til fyllet. Kjevle deigen til en stor firkantet leiv. Skjær den i jevne stykker. Fordel fyllet på stykkene og brett dem sammen til knytter. Legg bollen i papirformer. Sett dem til etterheving ca. 40 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø på hakkede mandler/nøtter. Stek bollene ved 250 gr i ca. 5 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist. Bollene egner seg godt til frysing.
