Frøken Hansens hemmelighet

Ingredienser

Glasur

Instruksjon

Smør en randform (ca. 12 dl) godt med kaldt smør. Kaken kan sette seg fast, så legg gjerne en bit smørpapir (smurt på begge sider) i bunnen. Strø formen med strøkavring. Still stekeovnen på 225 gr. varme. Bland mandelmasse og sukker godt. Skill eggene og pisk hvitene til stivt skum. Bland dette med lett hånd med mandel/sukker. Ha deigen i formen og sett kaken midt i ovnen. Stekes ca. 25 minutter. La den hvile en stundt og hvelv den forsiktig over på et pent fat. Bland eggeplommer, sukker, fløte og smør i en liten kjele. Still den i vannbad og la den koke til sausen tykner. Tilsett oppløst gelatin i en tynn stråle under stadig omrøring. La sausen bli halvt avkjølt og litt tykkere. Hell sausen over kaken før den blir for tykk. La plommen renne godt av og legg dem i hullet og rundt på kakefatet. Mandelkaken kan godt fryses, men ikke sausen.

Bilde (0) av oppskrift for Frøken Hansens hemmelighetBilde (1) av oppskrift for Frøken Hansens hemmelighet