Frøken Hansens hemmelighet
Ingredienser
- 200 g malte mandler
- 200 g sukker (drøyt 2 dl)
- 5 eggehviter
Glasur
- 5 eggeplommer
- 100 g sukker
- 100 g smør
- 1 dl kremfløte
- 2 pl. gelatin
- 1 boks hermetiske plommer
Instruksjon
Smør en randform (ca. 12 dl) godt med kaldt smør. Kaken kan sette seg fast, så legg gjerne en bit smørpapir (smurt på begge sider) i bunnen. Strø formen med strøkavring. Still stekeovnen på 225 gr. varme. Bland mandelmasse og sukker godt. Skill eggene og pisk hvitene til stivt skum. Bland dette med lett hånd med mandel/sukker. Ha deigen i formen og sett kaken midt i ovnen. Stekes ca. 25 minutter. La den hvile en stundt og hvelv den forsiktig over på et pent fat. Bland eggeplommer, sukker, fløte og smør i en liten kjele. Still den i vannbad og la den koke til sausen tykner. Tilsett oppløst gelatin i en tynn stråle under stadig omrøring. La sausen bli halvt avkjølt og litt tykkere. Hell sausen over kaken før den blir for tykk. La plommen renne godt av og legg dem i hullet og rundt på kakefatet. Mandelkaken kan godt fryses, men ikke sausen.

