Fruktkake
Ingredienser
Bunn
- 100 g smør eller margarin
- 2 egg
- 1 dl sukker
- 1 1/2 dl hvetemel
- 1 dl potetmel
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ss vann
Fyll
- 1 1/2 dl vaniljekrem
- 1-2 ss mandellikør
- 1 dl kremfløte
- 1 ss sukker
Pynt
- 3-4 friske ferskener eller nektariner
- ca. 2 dl friske bær
Instruksjon
-
Smelt smøret, og la det avkjøles.
-
Pisk egg og sukker til eggedosis, gjerne med mikser.
-
Bland hvetemel, potetmel og bakepulver. Vend det ned i røren. Tilsett smør og vann.
-
Hell røren i en smurt og strødd form, ca. 28 cm i diameter.
-
Stek bunnen på rist i nedre del av ovnen ved 175 gr, 20-30 minutter. La avkjøles noen minutter. Legg den over på rist, og la den avkjøles under formen.
-
Smak vaniljekrem til med mandellikør. Bland til slutt i pisket krem og sukker. Bre kremen ut på kakebunnen.
-
Skrell ferskene. Skjær dem eller nektarinene i tynne skiver. Legg dem dekorativt på kaken. Pynt også med for eksempel bringebær og blåbær.
