Fruktkake

Ingredienser

Bunn

Fyll

Pynt

Instruksjon

  1. Smelt smøret, og la det avkjøles.

  2. Pisk egg og sukker til eggedosis, gjerne med mikser.

  3. Bland hvetemel, potetmel og bakepulver. Vend det ned i røren. Tilsett smør og vann.

  4. Hell røren i en smurt og strødd form, ca. 28 cm i diameter.

  5. Stek bunnen på rist i nedre del av ovnen ved 175 gr, 20-30 minutter. La avkjøles noen minutter. Legg den over på rist, og la den avkjøles under formen.

  6. Smak vaniljekrem til med mandellikør. Bland til slutt i pisket krem og sukker. Bre kremen ut på kakebunnen.

  7. Skrell ferskene. Skjær dem eller nektarinene i tynne skiver. Legg dem dekorativt på kaken. Pynt også med for eksempel bringebær og blåbær.

Bilde (0) av oppskrift for Fruktkake