Fruktbakkels
lager ca. 12-14 stk
Ingredienser
- 180 g (3 dl) hvetemel
- 45 g (1/2 dl) sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 120 g margarin
- 1/2 egg
Fyll
- 2 dl vaniljekrem
- 250 g bringebær og bjørnebær
- 2-3 ss sukker
Instruksjoner
Stekes ved 200 gr på midterste rille i ca. 15 minutter i sandkakeformer eller små aluminiumsformer.
Mel, sukker, vaniljesukker og margarin smuldres til en grynet masse. Tilsett egg og elt deigen raskt sammen. Dekk den med plast og legg den i kjøleskap minst 1 time. Kjevle deigen til 2-3 mm tykkelse og kle godt smurt former med deig. Stek kakene gylne og avkjøl dem i formene på rist. Når kakene er kalde hvelves de forsiktig ut av formene. Like før servering fylles kakene med vaniljekrem og pyntes med bær tilsatt litt sukker.
